Štrajk advokata izraz solidarnosti

Izvor: RTS, 11.Jun.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk advokata izraz solidarnosti

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo da najavljeni štrajk upozoranja advokata prihvata kao izraz solidarnosti, kolegijalnosti i nezadovoljstva advokatske profesije zbog napada na kolegu Nenada Vukasovića.

Najavljeni štrajk upozoranja advokata Ministarstvo pravde Srbije prihvata kao izraz solidarnosti, kolegijalnosti i nezadovoljstva advokatske profesije zbog napada na kolegu Nenada Vukasovića, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz tog ministarstva.

Ministarstvo je takođe poručilo da je spremno da izmenama zakona bolje zaštiti advokatsku profesiju, pa će sa predstavnicima advokatskih komora u najkraćem roku pripremiti neophodne izmene zakona kako bi se postigla što bolja zaštita advokatske profesije.

U saopštenju je ponovo osuđen napad na adovkata Vukasovića i izraženo uverenje da će nadležni organi ubrzo otkriti izvršioce i motive napada, "s obzirom na to da su advokati jedna od najvažnijih karika u pravosudnom sistemu".

Ministarstvo pravde apeluje na policiju da posebno obrati pažnju na zaštitu advokata, kako se ne bi ponovili slični napadi.

Advokatska komora Srbije zatražila je da se hitno razmotre mogućnosti za izmenu Zakonika o krivičnom postupku kojima bi se napad na advokata tretirao kao napad na službeno lice, odnosno bio izjednačen sa napadom na sudije, tužioce, policiju i novinare.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.