Štrajk advokata do ispunjenja zahteva (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 17.Sep.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk advokata do ispunjenja zahteva (VIDEO)

Advokati u Srbiji započeli su štrajk i neće se pojavljivati u sudovima, tužilaštvima i policiji. Njihovi zahtevi su izmene Zakona o javnim beležnicima, smanjenje poreza, ali i smena ministra pravde Nikole Selakovića zbog neuspele reforme pravosuđa, kaže predsednica Advokatske komore Niš. U niškom Osnovnom sudu kažu da će nastaviti rad bez obzira na štrajk.
Advokati u Srbiji su u štrajku dok se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ispune njihovi zahtevi. Jedan od njih je izmena Zakona o javnim beležnicima kojim bi se advokatima vratila oduzeta ovlašćenja, kaže predsednica niške Advokatske komore.
Advokati su nezadovoljni i novim nametima za paušalni porez. Smena ministra pravde Nikole Selakovića je još jedan zahtev advokata, jer, kako smatraju, nije reformisao pravosuđe, a predlagao je neustavne zakone. Dok su u štrajku advokati ne idu na suđenja, istrage, saslušanja u policiji ili tužilaštvu u slučajevima, gde je po zakonu neophodno prisustvo branioca. U Osnovnom niškom sudu kažu da će sud nastaviti rad uprkos štrajku.
Sledeći sastanak predstavnika advokature, ministarstva pravde i finansija zakazan je za ponedeljak, 22. septembra.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

I kikindski advokati u štrajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2014

Nezadovoljni pre svega Zakonom o javnim beležnicima i visinom poreza, advokati u Srbiji su od danas u štrajku. Odluku da se štrajku kolega u Beogradu priključe svi advokati u zemlji, donela je Skupština Advokatske komore Srbije u subotu 13. septembra, a obustavi rada priključilo se i 34 kikindska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.