Štrajk Lufthanze, otkazana 933 leta

Izvor: Studio B, 12.Nov.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk "Lufthanze", otkazana 933 leta

Nemačka aviokompanija "Lufthanza" otkazala je danas 933 leta sa svoja tri aerodroma u Nemačkoj, pošto napori da se okonča štrajk kabinskog osoblja nisu urodili plodom.

Otkazivanjem letova će danas biti pogođeno 107.000 putnika koji je trebalo da polete ili slete u Frankfurt, Minhen ili Dizeldorf, što je najveći broj ljudi pogođenih štrajkom tokom jednog dana otkad je on započet u petak, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je agencija AP.

"Lufthanza" je ukupno otkazala oko 3.700 letova, čime je pogođeno 443.000 putnika.

Sindikat kabinskog osoblja UFO traži otpremnine za 19.000 svojih članova, ukoliko oni pristanu na prevremeno penzionisanje. Sa druge strane, rukovodstvo "Lufthanze" pokušava da smanji troškove i ne pristaje na zahteve sindikata.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.