Štrajk 20.000 državnih radnika u Nemačkoj

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk 20.000 državnih radnika u Nemačkoj

Oko 20.000 zaposlenih u državnim službana u nemačkim pokrajinama Bremen i Donja Saksonija stupilo je danas u štrajk upozorenja, tražeći povećanje plata.

Sindikat Verdi, koji je organizovao štrajk, najavio je da će ove nedelje štrajk biti proširen na celu Nemačku.

Sledeći pregovori sindikata i vlasti zakazani su za 28. i 29 mart, a Verdi je najavio da će u međuvremenu štrajk biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proširen na pokrajine Baden-Virtenberg i Severna Rajna-Vestfalija, i da će u njemu učestvovati zaposleni u bolnicama, jaslicama, javnom prevozu i administraciji.

Sindikat je zatražio da se ove godine plata za dva miliona zaposlenih u državnim institucijama poveća za 6,5 odsto, posle čega su nemačke vlasti ponudile povećanje od 3,3 odsto u sledeće dve godine, što je sindikat odbio.

Povezane vesti: Frankfurtski aerodrom u štrajku do četvrtka Zbog štrajka radnika aerodroma u Frankfurtu sutra će biti otkazano 250 letova Uplaćena jedna plata, zaposleni na "Avali" nastavljaju štrajk Angažovano dodatno obezbeđenje na TV Avala Radnici blokirali termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci štrajkuju zbog malih plata

Izvor: B92, 19.Mar.2012

Berlin -- Oko 20.000 zaposlenih u državnim službama u nemačkim pokrajinama Bremen i Donja Saksonija stupilo je u štrajk upozorenja, tražeći povećanje plata od 6,5 odsto...Time je počeo drugi talas obustave rade zbog tarifnog konflikta zaposlenih sa poslodavcima...Sindikat Verdi, koji je organizovao...

Nastavak na B92...

Nemci štrajkuju nezadovoljni platama

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2012

Oko 20.000 zaposlenih u državnim službama u nemačkim pokrajinama Bremen i Donja Saksonija stupilo je danas u štrajk upozorenja, tražeći povećanje plata.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.