Stefanović: Sindikalne vođe hoće da vode politiku vlade! Nemam šta da razgovaram sa njima, niti ću!

Izvor: Press, 25.Sep.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Sindikalne vođe hoće da vode politiku vlade! Nemam šta da razgovaram sa njima, niti ću!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da vođe policijskih sindikata ne mogu da vode politiku Vlade Srbije i MUP-a, istakavši da mu je žao što se neki, koji se danas žestoko bore za svoja prava, ranije nisu tako borili protiv korupcije i kriminala koji su uništili zemlju.
Stefanović je, povodom najavljenog štrajka sindikata policije okupljenih u Socijalno-policijski front, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se MUP trudi da obezbedi bolje uslove za rad policije, navodeći da će ove godine posle mnogo vremena policajci dobiti nove uniforme i deo opreme, ali da novca nema.
"Novca nema, jer su neki pre nas razorili i opljačkali zemlju. Danas ne mogu da kazem ljudima da će biti povećanja plate, i to za najmanje godinu dana, iako bih voleo da tako nešto možemo da kazemo. Ali to nismo zaradili i tog novca nema", rekao je Stefanović Tanjugu.

Ministar je rekao da su neke sindikalne vođe "postale političari" i da hoće da vode politiku MUP-a i Vlade Srbije, ali je istakao da sa političarima kao ministar "nema šta da razgovara, niti će".

PROČITAJTE JOŠ:
Stefanović: Odluka o Prajdu sutra
Stefanović: Policija mora da obavi svoje zadatke! A ko neće danas da radi, neće raditi ni sutra!
Policijski sindikati: Prvo pare - posle Prajd
   
"Hoću da razgovaram s normalnim ljudima i sa onima koji predstavljaju sindikat, kad za to dođe vreme i kad budemo razgovarali o svemu onome što može da unapredi položaj policije, ali sa političarima neću da razgovaram", rekao je Stefanović.
On je dodao da su oni koji ne shvataju ulogu policije, koji pokušavaju da ucenjuju i ruše državu, "sramota i policije i Srbije".

Stefanović je rekao i da mu je žao što se neki koji se danas žestoko bore za svoja lična prava nisu tako žestoko borili i protiv korupcije i kriminala koja je uništila zemlju.
"Gledali su prilično pasivno na to, a uvek možete da podignete svoj glas kad se u zemlji dešava korupcija koja je uništila i državu i MUP", rekao je Stefanović.

Sindikati policije okupljenih u Socijalno-policijski front (SPF) istakli su ranije danas da ih je u štrajk "ugurala" Vlada Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću poručili da pozove Stefanovića da vodi ozbiljne pregovore sa njima.

Oni su na konferenciji za novinare ponovili da će sutra od sedam ujutru stupiti u štrajk zbog lošeg materijalnog položaja, navodeći da traže da se ispuni minimum njihovih zahteva - da im se isplate putni troškovi za poslednjih godinu dana, da im se ne smanjuje plata za 10 odsto, jer to već jednom učinjeno i da se potpiše novi kolektivni ugovor.

U štrajk će sutra stupiti još četiri manja sindikata pored NPS, koji, kako je rečeno na konferenciji broje oko 30.000 članova. Među njima će biti i članovi Sindikata srpske polcije, Nezavisnog sindikata policije, Sindikata vatrogasaca i Sindikat ujedinjene policije.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.