Štarjk glađu rudara u Sloveniji

Izvor: RTS, 11.Mar.2014, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štarjk glađu rudara u Sloveniji

Uprkos tome što im je isplaćena januarska plata, rudari rudnika "Trbovlje-Hrastnik" u Sloveniji nastavljaju štrajk glađu. Traže da budu isplaćene i otpremnine onima koji su proglašeni viškom i koji su na Zavodu za zapošljavanje.

Rudari rudnika "Trbovlje-Hrastnik" u Sloveniji nastavljaju štrajk glađu započet u ponedeljak ujutro, uprkos ispunjenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvom zahtevu da im u celini bude isplaćena januarska plata.

Rudari zahtevaju da budu isplaćene i otpremnine za one koji su proglašeni za višak i koji su na Zavodu za zapošljavanje, a brine ih i šta će biti i sa isplatom februarskih plata.

Na Zavodu za zapošljavanje se nalazi 135 rudara proglašenih za višak radne snage, koji takođe traže isplatu premija za prezapošljavanje, odnosno samozapošljavanje.

Rudnik je pre desetak dana isplatio rudarima akontacije januarskih plata u visini od oko 790 evra bruto i u celini troškove prevoza na rad i ishrane, a juče i zaostali deo januarske plate.

Rudari još zahtevaju da se vlasnik rudnika konačno opredeli i o njegovom daljem delovanju, da se proveri mogućnost penzionisanja prema redovnim i vanrednim uslovima penzionog zakona, kao i mogućnost prezapošljavanja u drugim preduzećima u vlasništvu države.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Štrajk glađu rudara u Sloveniji

Izvor: RTS, 11.Mar.2014

Uprkos tome što im je isplaćena januarska plata, rudari rudnika "Trbovlje-Hrastnik" u Sloveniji nastavljaju štrajk glađu. Traže da budu isplaćene i otpremnine onima koji su proglašeni viškom i koji su na Zavodu za zapošljavanje...Rudari rudnika "Trbovlje-Hrastnik" u Sloveniji nastavljaju štrajk...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.