Srbijanski advokati prekinuli štrajk

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbijanski advokati prekinuli štrajk

SUBOTICA - Advokati u Srbiji, poslije četiri mjeseca, prekidaju štrajk i počinju s radom u ponedjeljak, 26. siječnja, rekao je danas predsjednik Odvjetničke komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević.

"Ovu odluku donio je Upravni odbor AKS na sednici u Subotici nakon što su u 'Službenom glasniku' objavljene izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je Đorđević novinarima nakon sjednice UO AKS.

Đorđević je ponovio da će advokati početi s radom u ponedjeljak, 26. januara, a do tada, o početku svog rada trebaju obavijestiti klijente i ostale mjerodavne organe, navodi Tanjug.

On je zahvalio advokatima na dosljednosti, ocijenivši kako je put do prava dug i trnovit, istovremeno izrazivši nadu da su mjerodavni shvatili važnost advokature.

Đorđević je, takođe, zahvalio građanima na podršci i ispričao zbog posljedica obustave njihovog rada.

"Dobivena je samo jedna bitka u ratu za vladavinu prava", rekao je Đorđević.

Advokati u Srbiju, nezadovoljni povećanjem poreznih obveza, kao i suženjem polja djelatnosti, u generalni su štrajk stupili 17. septembra prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.