Španski sindikati pozvali na generalni štrajk 14. novembra

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski sindikati pozvali na generalni štrajk 14. novembra

Najveći španski sindikati zakazali su danas generalni štrajk za 14. novembar, za kada su slični protesti najavljeni u Portugalu i Grčkoj

Dva najveća španska sindikata pozvala su na generalni štrajk, drugi koji će biti održan ove godine, u znak protesta zbog vladinih oštrih mera štednje i reformi tržišta rada.

Prva obustava rada, koja je bila delimično uspešna, održana je 29. marta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Portparol jednog sindikata Fernando Leskano izjavio je da će to biti prvi put da generalni štrajkovi budu istovremeno održani u Španiji i Portugalu.

Zamenik premijera Soraja Saens de Santamaria izjavila je da štrajk neće pomoći u smanjenju nezaposlenosti, što je, kako je dodala, najveći problem Španije.

U Španiji je zabeležena druga recesija u tri godine, a stepen nezaposlenosti je dostigao gotovo 25 odsto.

Vladin program štednje i reformi ima za cilj da uveri investitore i međunarodne vlasti da zemlja može da se izbori s finansijskim problemima.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Generalni štrajk u Španiji 14. novembra

Izvor: Capital.ba, 20.Okt.2012, 09:41

MADRID, Dva glavna sindikata u Španiji CCOO i UGT juče su pozvala na generalni štrajk 14. novembra kao znak protesta protiv rigoroznih mjera štednje koje je uvela konzervativna vlada Mariana ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.