Sindikat: Štrajku se priključilo 90 odsto policajaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Štrajku se priključilo 90 odsto policajaca

Predsedništvo reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije saopštilo je danas da se 90 odsto radno angažovanih policijskih službenika priključilo štrajku pet policijskih sindikata.

"Odziv kolega koji se priključuju štrajku iz dana u dan je sve veći i veći. U pojedinim policijskim upravama, u štrajku je 100 procenata radno angažovanih policijskih službenika", rekao je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.

Lukić podseća da su ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović obavešteni o razlozima zbog kojih su se nezadovoljni policijski službenici odlučili na stupanje u štrajk.

"I dalje smatramo da svi problemi i uzroci nezadovoljstva radnika MUP-a mogu da budu rešeni dijalogom sa poslodavcem. Međutim, niko nas do sada nije kontaktirao niti pozvao na pregovore", kaže Lukić.

Štrajkački zahtevi odnose se produženja Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada, isplatu jubilarnih nagrada kao i garanciju ministra Nebojše Stefanovića da se na zaposlene u MUP-u neće primenjivati dodatno smanjenje već umanjenih zarada.

Štrak je otpočeo 26. septembra i trajaće do ispunjenja zahteva, uz poštovanje minimuma procesa rada, ističu u NSP.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sindikati: U štrajku više od 90 odsto policajaca iz cele Srbije

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 13:21

Nezavisni sindikat policije saopštio je da se 90 odsto radno angažovanih policijskih službenika iz cele Srbije priključilo štrajku pet policisjkih sindikata...Štrajk policije među prvima su osetili stanovnici većih gradova u Srbiji, zbog odsustva saobraćajaca kojih već nekoliko dana nema na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.