Sindikat RTS-a najavio štrajk upozorenja

Izvor: Press, 09.Nov.2012, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat RTS-a najavio štrajk upozorenja

Sindikat zaposlenih Radio-televizije Srbije (RTS) "Nezavisnost" najavio je danas da će u sredu, 14. novembra održati štrajk upozorenja.

U saopštenju Sindikata, koje je potpisao glavni poverenik Dragan Milanović, navodi se da "Nezavisnost" traži od Uprave RTS-a isplatu zaostalih zarada, nadoknade za troškove dolazaka i odlazaka sa posla i zaključenje Kolektivnog ugovora.

Sindikat je naveo da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zaposleni u sredu prekinuti rad i protestovati ispred zgrade RTS-a.

Zaposlenima na TV ispred zgrade RTS-a pridruziće se i radnici Radija Beograd, dok će zaposleni u dopisništvima štrajk upozorenja održati okupljanjem u svojim prostorijama, navodi se u saopštenju.

"Nezavisnost" i još tri sindikata RTS-a su polovinom septembra uputili pismo vladi, upravnom odboru i generalnom direktoru javnog servisa i zatražili "budžetsku nadoknadu izgubljene pretplate" koju, kako su naveli, zbog krize plaća samo 30 odsto domaćinstava.

Sindikati su zatražili i "zakonom uređeno, dovoljno i stabilno finansiranje Javnog servisa u skladu sa evropskom praksom i propisima", kao i da se odloži plaćanje poreza državi dok ona ne ispuni svoje obaveze prema RTS-u.

Pismo upozorenja su potpisali Dragan Milanović iz "Nezavisnost", Milunka Zorić iz Samostalne sindikalne organizacije RTS-a, Dragomir Milošević iz Nezavisnog strukovnog sindikata RTS-a i Branka Dikanović iz Sindikata novinara Srbije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.