Sindikat: Generalni štrajk 17. jula

Izvor: Kurir, 15.Jul.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Generalni štrajk 17. jula

Štrajk zaposlenih će se odvijati prestankom rada i protestnim okupljanjima na Trgu Nikole Pašića u Beogradu

BEOGRAD- Reprezentativni sindikati - Savez samostalnih sindikata Srbije ( S S S S) i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost", odlučili su danas da u četvrtak, 17. jula, organizuju generalni štrajk zaposlenih u Srbiji jer su nezadovoljni predloženim izmenama zakona o radu i o penzijskom i invalidskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osiguranju.

Sindikati su saopštili da traže povlačenje predloga izmena tih zakona iz skupštinske procedure.

Kako je navedeno, štrajk zaposlenih će se odvijati prestankom rada i protestnim okupljanjima na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Odluku o organizovanja generalnog štrajka zaposlenih sindikati su dostavili Skupstini Srbije, gde je danas počela sednica na čijem dnevnom redu su predlozi izmena zakona o radu i o penzijskom i invalidskom osiguranju, zatim predsedniku i premijeru Srbije, ministarstvima i međunarodnim sindikalnim centralama.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.