Sindikalci u FBiH odlučili: Odustajemo od generalnog štrajka

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalci u FBiH odlučili: Odustajemo od generalnog štrajka

SARAJEVO - Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH (SSS BiH) na današnjoj sjednici odlučio je da odustaje od generalnog štrajka, koji je bio najavljen za 26. januar.

Takva odluka uslijedila je nakon što je Vlada FBiH na jučerašnjoj sjednici utvrdila novi prijedlog izmjena Zakona o radu, koji neće ići u hitnu, već redovnu proceduru.

Sindikalci su danas potvrdili da su spremni na socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dijalog i nastavak pregovora za potpisivanje općeg i granskih kolektivnih ugovora.

Selvedin Šatorović, potpredsjednik SSS BiH ranije je kazao da je su zadovoljni odlukom Vlade FBiH da prijedlog izmjena Zakona o radu ne ide u hitnu već redovnu proceduru, jer će Sindikat, kao socijalni partner imati priliku da učestvuje u raspravi o novom

Vlada FBiH je u svom odgovoru sindikatu pozvala sve partnere da nastave socijalni dijalog, u cilju postizanja konačnog rješenja po pitanju zaključivanja kolektivnih ugovora i zaštite ekonomske i socijalne politike u FBiH, prenose sarajevski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sindikalci u FBiH odustali od generalnog štrajka

Izvor: Capital.ba, 23.Jan.2016

SARAJEVO, Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata u BiH odlučio je da odustane od generalnog štrajka, koji je bio najavljen za 26. januar. Odluka je uslijedila nakon što je na jučerašnjoj sjednici Vlada Federacije BiH /FBiH/ utvrdila novi prijedlog izmjena Zakona o radu, koji neće ići u hitnu,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.