Selaković: Ministarstvo bilo spremno za dogovor

Izvor: Press, 27.Okt.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Ministarstvo bilo spremno za dogovor

Ministar pravde Nikola Selaković poručio je danas, povodom odluke advokata da nastave štrajk, da je to ministarstvo bilo spremno za dogovor, ali da je stvarna namera advokature da se ukine javnobeležnički sistem.
Selaković je u izjavi Tanjugu rekao da mu je žao što dogovor sa advokatima nije postignut.

"(Predsednik Advokatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << komore Srbije) Advokat (Dragoljub) Ðorđević je tražio vraćanje zakonskih odredbi iz 2011. Mi smo bili spremni da to učinimo, međutim ono što oni u stvari žele jeste ukidanje javnobeležničkog sistema", poručio je Selaković.

On je dodao da se nada da će to ministarstvo i advokati uspeti da nađu dogovor kao dobro rešenje u budućnosti, ali da "ničije ucene neće da trpi".

Upravni odbor Advokatske komore Srbije (AKS) odbio je danas predlog Ministarstva pravde za izmene Zakona o javnim beležnicima i regulisanja pitanja paušalnog oporezivanja i odlučio da štrajk advokata bude nastavljen.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Ministarstvo bilo spremno za dogovor

Izvor: RTS, 27.Okt.2014

Ministar pravde Nikola Selaković poručio da je resorno ministarstvo bilo spremno za dogovor sa advokatima. Ipak, stvarna namera advokature je da se ukine javnobeležnički sistem, ističe ministar...Nikola Selaković je, povodom odluke advokata da nastave štrajk, u izjavi Tanjugu rekao da mu je žao...

Nastavak na RTS...

Pravosuđe ostaje u blokadi

Izvor: Danas, 27.Okt.2014

Beograd - Dobra vest je da je ministar pravde Nikola Selaković izjavio da je neophodno promeniti određene odredbe Zakona o javnom beležništvu. Loša vest je da se štrajk advokata nastavlja, rekao je juče Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije...Prema njegovim rečima, ponuda...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.