Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2011, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Okončan štrajk GRAS-a

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić izjavio je u sredu uveče da će štrajk radnika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "GRAS" biti prekinut jer je postignut dogovor da kantonalna Vlada do kraja razreši probleme celokupne komunalne privrede. Musić je za RTV FBiH izjavio da je do obrta došlo na večerašnjem sastanku, nakon što je Vlada dala svoja obećanja. On nije precizirao koliki su gubici u Kantonu Sarajevu nastali zbog štrajka, ali je naveo da je za samo dva dana ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor o štrajku u GRAS-u

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2011

SARAJEVO - Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić izjavio je večeras da će štrajk radnika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća /KJKP/ "GRAS" biti prekinut jer je postignut dogovor da kantonalna Vlada do kraja razriješi probleme cjelokupne komunalne privrede.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nakon okončanja štrajka GRAS-a normalizovan život u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2011, 19:47

SARAJEVO - Nastava u svim školama i fakultetima u Sarajevu sutra će biti nastavljena nakon što je sinoć okončan dvodnevni štrajk Gradskog saobraćajnog preduzeća (GRAS), saopšteno je juče iz Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.