ŠTRAJK VASPITAČA U MILANOVAČKIM OBDANIŠTIMA

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK VASPITAČA U MILANOVAČKIM OBDANIŠTIMA

GORNJI MILANOVAC - U obdaništima u Gornjem Milanovcu jutros je počeo štrajk vaspitača, a njihov jedini zahtev je poštovanje uredbe Vlade Srbije o platama vaspitnog osoblja. Predsednik Štrajkačkog odbora Goran Vasojević izjavio je da se ta vladina Uredba primenjuje u celoj Srbiji osim u Gornjem Milanovcu i da to traje šest godina.

On je objasnio da su vaspitači pre pet meseci od Ustavnog suda dobili presudu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dosadašnji pravilnik po kome su primali plate bio protivzakonit ali da se od tada ništa nije promenilo. Zato od jutros 70 vaspitača sedi u objektima i ne prima decu a samo 15 radi jer su angažovani na određeno vreme.

Direktorka Dečje ustanove "Sunce" Vera Tomašević, rekla je da se uredba o platama poštuje ali se ne isplaćuju najviši koeficijenti jer opština Gornji Milanovac trenutno nema sredstava. Ona je istakla da 15 vaspitača brine o deci koju su roditelji jutros doveli u obdaništa.

Predsednik opštine Milisav Mirković zakazao je za sutra ujutru sednicu opštiunskog veća na kojoj će prva tačka biti aktuelna situacija u ovoj ustanovi i zahtev za povećanje plata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.