SPREMA SE ŠTRAJK U „ŽELVOZU“

Izvor: Kurir, 20.Feb.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMA SE ŠTRAJK U „ŽELVOZU“

SMEDEREVO - Još jedan štrajk! Ovog puta na prekid rada su se odlučili zaposleni u fabrici železničkih vozila „Želvoz“, koji je privatizovan 2007. godine za 1,15 miliona evra.

SMEDEREVO - Još jedan štrajk!

Ovog puta na prekid rada su se odlučili zaposleni u fabrici železničkih vozila „Želvoz“, koji je privatizovan 2007. godine za 1,15 miliona evra.

Kako je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << medijima navela Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i Sindikalna organizacija „Želvoza“, zbog neisplaćenih zarada i nepoštovanja socijalnog programa radnici će 28. februara započeti štrajk.

- Duguju nam plate od oktobra do februara 2011. godine, a iako je Agencija za privatizaciju kupcima dala dodatni rok od 60 dana da izvrše socijalni progam, oni to nisu učinili. Rok je istekao 7. februara i nemamo više šta da čekamo - kaže Slavoljub Trifunović iz sindikalne organizacije Samostalni sindikat. Povezivanje radnog staža, uplata doprinosa, primena kolektivnog ugovora i isplata zarada invalidima neki su od zahteva radnika „Želvoza“.

ASNS i sindikalna organizacija su 24. januara postigli sporazum s pregovaračkim timom poslovodstva i dogovorili se o dinamici isplate zarada, što kasnijr nije ispoštovano. Većinski vlasnik „Želvoza“, od 70 odsto, jeste konzorcijum „S. S. Remar i S. C. Grampet“ iz Rumunije.

(K. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.