Izvor: HotSport.rs, 06.Maj.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK NA PIRINEJIMA: Zbog štrajka od 16. maja neće biti fudbala u Primeri!

Španska fudbalska federacija (RFEF) najavila je obustavu fudbala u toj zemlji od 16. maja zbog sukoba za vladom ove zemlje.

To praktično znači da se poslednja dva kola španske Primere neće odigrati u planiranom terminu. Razlog tome jeste to što RFEF nikako ne može da se dogovori sa vladom u vezi sa nekoliko tačaka, uključujući raspodelu prihoda. Problemi traju mesecima, ali rešenja nije bilo.
RFEF je nezadovoljan jer dobija samo 4,55 odsto prihoda od toga i tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << da mu nikad nije bilo dozvoljeno da pomogne u sporazumu za TV prava, koja bi približila španski fudbal kolektivnom ugovoru, pre nego individualnim pravima koja su do sada prodavana.
Savez takođe tvrdi da je moguće da će se štrajk prošititi i na sudije, zvaničnike, trenere i regionalne federacija.
Problem u Španiji u vezi sa TV pravima je što najveći klubovi Real i Barselona dobijaju mnogo veći procenat novca od ostalih, za razliku od na primer engleske Premijer lige, gde se novac deli na osnovu gledanosti i uspeha klubova u sezoni.
hotsport.rs  
The post ŠOK NA PIRINEJIMA: Zbog štrajka od 16. maja neće biti fudbala u Primeri! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Kraj sezone u Španiji doveden u pitanje

Izvor: Akter, 07.Maj.2015, 19:13

Poslednja dva kola španske Primere dovedena su u pitanje zbog sukoba španskih fudbalskih vlasti oko prava televizijskih prenosa, odnono zbog toga kako se deli novac od prihoda..Glavno pitanje spora je kako će se novac deliti između vrhunskih klubova i onih u nižim ligama. Fudbalski savez Španije...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.