SERIJA ŠTRAJKOVA ZAPOSLENIH U DNEVNIKU

Izvor: Kurir, 01.Jul.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SERIJA ŠTRAJKOVA ZAPOSLENIH U DNEVNIKU

NOVI SAD - Odbor sindikata "Dnevnik holdinga" i Odbor sindikata "Dnevnik-Štamparije" najavili su seriju štrajkova kako bi od poslovodstva izdejstvovali isplatu zaostalih zarada, kao i uplatu poreza i doprinosa.

Jednočasovne obustave rada će početi već sutra, a ukoliko dogovor ne bude postignut, zaposleni će 9. jula stupiti u potpuni štrajk.

Radnici "Štamparije" kažu da nekoliko meseci nisu primili platu, a da od 1. januara ove godine nisu uplaćivani porezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i doprinosi, tako da nemaju regulisano ni penziono, niti zdravstveno osiguranje. Zahtevaju, sem toga, da se srede odnosi s nemačkim VAC-om, koji je još oktobra 2003. godine s "Dnevnik holdingom" formirao zajedničko preduzeće "Dnevnik Vojvodina pres" (DVP). VAC je, prema pomenutom ugovoru, vlasnik 55 odsto akcija DVP-a, koje sada, nakon odluke rukovodstva te medijske grupe da se povuče iz Srbije, želi da proda.

Nemački partner je najpre ponudio "Dnevnik holdingu" otkup tog paketa, ali pregovori, održani u utorak u Novom Sadu, nisu urodili plodom. VAC je novosadskom partneru ostavio dva dana za razmišljanje, a taj rok ističe danas. U "Dnevnik holdingu", međutim, ne pristaju na ponuđenu cenu, ostajući pri stavu da je VAC dužan više od šest miliona evra. Predsednik Upravnog odbora "Dnevnik holdinga" Zlatimir Momirov je, štaviše, ukazao na mogućnost da se pravda zatraži na sudu. Član borda VAC-a Peter Lange je, međutim, odbacio te optužbe, priznajući samo manji dug, koji je, navodno, kompenzovan u nešto nižu cenu ponuđenih akcija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.