Registracija gazdinstava do 15. aprila

Izvor: Glas javnosti, Beta, 09.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Registracija gazdinstava do 15. aprila

BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede Srbije produžilo je rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava do 15. aprila 2010. godine.

Kako se navodi u saopštenju, jedan od glavnih razloga produžetka roka je želja poljoprivrednika da regulišu svoje obaveze prema PIO fondu, kako bi imali pravo na subvencije.

U saopštenju se dodaje da su u mnogim opštinama poljoprivrednici imali problema sa dobijanjem izvoda iz katastra, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << štrajka koji je bio u Geodetskom zavodu.

Rok za izmirivanje obaveza prema PIO fondu za 2009. godinu je 30. april 2010. godine, a svi koji do tada ne izmire obaveze prema PIO fondu neće moći da ostvare pravo na podsticajna sredstva Ministarstva poljoprivrede, s tim što se ovaj uslov odnosi samo na one subvencije u kojima je propisana obaveza izmirivanja obaveza prema PIO fondu.

Kako se podseća u saopštenju, proces registracije i obnove registracije gazdinstava je pojednostavljen.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva će od 2010. godine prijavljivati samo grupe poljoprivrednih kultura koje sade ili seju i od 2011. godine poljoprivrednici će obnavljati registracije svog gazdinstva samo ako imaju neke promene.

Ukoliko gazdinstva nemaju nikakvu promenu u toku prethodne godine, od 2011. godine neće više morati da dolaze u Upravu za trezor kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.