Ratni veterani ponovo štrajkuju glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni veterani ponovo štrajkuju glađu

Predstavnici nekoliko udruženja boraca iz sukoba tokom devedesetih godina prošlog veka u Valjevu su ponovo počeli štrajk glađu tražeći isplatu ratnih dnevenica i hitnu overu zdravstvenih knjižica.

Tražimo i donošenje Zakona o ratnim vojnim invalidima kao i Uredbe o zapošljavanju dece ratnih vojnih invalida, rekao je danas predsednik valjevskog udruženja boraca Ljubomir Bradić.

On je rekao Tanjugu da, uz njega glađu štrajkuje još osam predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << udruženja boraca - iz Kruševca, Vrnjačke Banje, Vlasotinca, Ivanjice...

Prema njegovim rečima, štrajk glađu, koji je počeo sinoć, organizovan je u prostorijama valjevskog udruženja.

Ratni veterani su se na to odlučili jer im nisu ispunjeni zahtevi iz prethodnog štrajka glađu, koji su istovetni sa sadašnjim.

Bradić je dodao da niko iz vlasti nije želeo s njima da razgovora a da ih je primio jedino državni sekretar u Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja Dragan Popović koji je rekao da ga "ne interesuju obećanja bivšeg premijera Ivice Dačića".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ratni veterani štrajkuju glađu

Izvor: RTS, 01.Okt.2014, 13:36

Predstavnici nekoliko udruženja boraca iz sukoba tokom devedesetih godina prošlog veka u Valjevu ponovo štrajkuju glađu tražeći isplatu ratnih dnevnica i hitnu overu zdravstvenih knjižica. ..Predsednik valjevskog udruženja boraca Ljubomir Bradić rekao je da borci traže i donošenje Zakona o...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.