Radosavljević: Sve filijale Poreske uprave rade normalno

Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radosavljević: Sve filijale Poreske uprave rade normalno

BEOGRAD - Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević izjavio je da nije uspeo najavljeni generalni štrajk zaposlenih u toj službi i da je u štrajku samo sindikalno rukovodstvo.

"Sve filijale i ekspoziture Poreske uprave rade normalno, a u štrajku je samo šačica ljudi iz sindikalnog rukovostva", rekao je Radosavljević.

Jedinstveni sindikat radnika u Poreskoj upravi danas je organizovao generalni štrajk jer je poslovodstvo odbilo zahteve zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u toj službi. Predsednik tog sindikata Milan Dumić je Beti rekao da je štajk održan u 70 odsto poreskih filijala u kojima je radila trećina šaltera.

"Štrajk će do ispunjenja naših zahteva biti organizovan svakodnevno, od 7.30 do 15.30 u svim filijalama, uz poštovanje minimuma rada", najavio je Dumić.

On je najavio podnošenje krivične prijave protiv poslovodstva zbog, kako je rekao, cepanja plakata sindikata o pozivu zaposlenima u Poreskoj upravi da učestvuju u generalnom štrajku.

"Danas nije bilo gužvi u poreskim filijalama jer su građani obavešteni o štrajku. Ako ne postignemo dogovor sa poslovodstvom neizbežne će biti gužve, jer poreski obveznici moraju da plaćaju svoje obaveze", rekao je Dumić.

Sindikat zaposlenih u Poreskoj upravi traži poštovanje Pravilnika o zaradama, hitnu izmenu budžeta Poreske uprave, novu sistematizaciju radnih mesta i isplata božićnih nagrada zaposlenima.

Prema računici tog sindikata plate zaposlenih u Poreskoj upravi u 2012. godini biće manje za 25 odsto, a jedan deo radnika će dobiti otkaz.

Radosavljević je i danas negirao da će bilo ko od zaposlenih u Poreskoj upravi, koja zapošljava oko 7.000 ljudi, dobiti otkaz i da će im plate biti smanjene.

"Nema ni jednog razloga za štrajk zaposlenih u Poreskoj upravi", rekao je Radosavljević.

Prosečna zarada radnika u Poreskoj sa srednjom stručnom spremom je 29.886 dinara, sa višom stručnom spremom 36.370 dinara, a sa visokom 57.973 dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.