Radnici krenuli peške ka kolegama

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici krenuli peške ka kolegama

Beograd -- Članovi sindikata ASNS, zaposleni u radnoj jedinici beogradskog preduzeća "Partizanski put" u Sremskoj Kamenici, krenuli jutros peške za Beograd.

Njihova namera je da se priključe zaposlenima koji štrajkuju od utorka u radnim prostorijama tog preduzeća u Beogradu. Radnici "Partizanskog puta" koji štrajkuju juče nisu postigli dogovor sa upravom tog građevinskog preduzeća u restrukturiranju o isplati zaostalih zarada i nastaviće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štrajk započet pre tri dana.

Radnici traže mesečnu isplatu zarada za sve zaposlene u skladu sa potpisanim aneksima ugovora o radu, koje kasne od 16 do 19 meseci, regulisanje zdravstvene zaštite za sve zaposlene, odnosno overu zdravstvenih knjižica i uplatu zaostalih doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje koje nije uplaćeno za 17 meseci.

Preduzeće "Partizanski put" je privatizovano 2006. i poslovalo je u okviru Preduzeća za puteve "Beograd" iz sastava Nibens grupe, a prošle godine je vraćeno državi.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje da je oštetio preduzeća koja je kupovao u privatizaciji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavlja se štrajk radnika Partizanskog puta

Izvor: Akter, 07.Jun.2012, 15:31

Deo radnika "Partizanskog puta" nije postiglo dogovor sa upravom tog građevinskog preduzeća u restrukturiranju o isplati zaostalih zarada i nastaviće štrajk

Nastavak na Akter...

Radnici "Partizanskog puta" još u štrajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012

BEOGRAD -..Deo radnika "Partizanskog puta", preduzeća koje je bilo u sastavu Nibens grupe, nije postiglo dogovor sa upravom tog građevinskog preduzeća u restrukturiranju o isplati zaostalih zarada i nastaviće štrajk započet pre dva dana..."Nije postignut dogovor sa direktorom oko ispunjavanja naših...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Štrajk radnika Partizanskog puta se nastavlja

Izvor: Akter, 08.Jun.2012

Članovi sindikata ASNS, zaposleni u radnoj jedinici beogradskog preduzeća “Partizanski put” u Sremskoj Kamenici, krenuli jutros peške za Beograd

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.