Radnici blokirali opštinu Obilić

Izvor: RTS, 22.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici blokirali opštinu Obilić

Stotinak Srba, radnika javnih preduzeća, mehanizacijom blokiralo zgradu Opštine Obilić, zbog, kako tvrde, nelegalne smene direktora javnih preduzeća.

Stotinak radnika javnih preduzeća opštine Obilić stupilo je u štrajk i mehanizacijom blokiralo rad Skupštine opštine.

Radnici su zauzeli zgradu Opštine čije je sedište u selu Plemetina i najavili da će tu ostati do ispunjenja zahteva među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i imenovanje direktora javnih preduzeća u skladu sa odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Radnici kažu da nisu protiv smene direktora javnih preduzeća, ali navode da većina novoimenovanih direktora ne živi na Kosovu već u centralnoj Srbiji, gde im se nalaze i porodice.

Prošlog ponedeljka radnici javnih komunalnih preduzeća Komunalac i Gradski saobraćaj, Doma kulture i Gradske biblioteke blokirali su u Gračanici upravnu zgradu izmeštene Skupštine grada Priština i gradonačelniku Dragutinu Periću i njegovim saradnicima zabranili ulaz.

Radnici su blokirali upravnu zgradu zbog Perićeve odluke da stavi administrativnu zabranu na isplatu zarada za oktobar i novembar.

U međuvremenu, predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini grada Priština podržali su protest radnika javnih preduzeća i zatražili uvođenje privremenih mera u tu opštinu.

Zahtev za uvođenje privremenih mera i smenu gradonačelnika upućen je Ministarstvima za državnu i lokalnu samoupravu i Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, kao i Koordinacionom centru i Kosovskom okrugu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.