Radnici Želvoza noće u skupštini

Izvor: S media, 06.Mar.2012, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Želvoza noće u skupštini

Radnici fabrike Želvoz odlučili su da prenoće u sali smederevske skupštine kako bi naterali odbornike da sutra, na sednici skupštine, uvrste u dnevni red pitanje otpremnina radnika Želvoza.

Jedan od radnika koji protestuju, Milan Nešković, rekao je agenciji Beta da radnici očekuju isplatu od oko dva miliona evra.

Prema njegovim rečima, pokazalo se da se odlaskom dosadašnjih vlasnika, rumunskog konzorcijuma Grampet i Remar nije popravilo stanje u fabrici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Železara Smederevo sutra pokreće proizvodnju

Bivši radnik "Magnohroma" prekinuo štrajk glađu

Smederevo: Nudio sve za blud

Nešković je rekao da fabrika sada ne radi, ali da se ne radi ni na pripremama za njenu ponovnu privatizaciju.

Prema Neškovićevim rečima, oko 200 radnika koji dolaze u fabriku, iako su na plaćenom odsustvu, "sludjuju" pričama da će dobiti zarade.

Oni "zbog toga i dolaze" ali "od toga, izgleda, nema ništa" jer nijedan vagon 2011. godine nije izašao iz fabrike, rekao je Nešković.

"Cela priča je počela od toga kada su radnici shvatili da su prevareni" kazao je Nešković i dodao da je tada stigao i dopis iz ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja da preduzeća poput Želvoza u restrukturiranju nisu predvidjena u budžetu za 2012. godinu i od tada ljudi protestuju.

Nešković je rekao da radnici samo traže isplatu otpremnina i zaostale zarade, a da ih ne interesuje ko je koga prevario.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.