Radnici TENT-a kreću u štrajk

Izvor: Press, 17.Jan.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici TENT-a kreću u štrajk

Sindikat Termoelektrane „Nikola Tesla" (TENT) doneo je odluku o stupanju u štrajk, jer im se na ime smenskog rada duguje oko 500 miliona dinara, o čemu je Press pisao još pre nekoliko meseci. Sindikalci će u toku današnjeg dana saopštiti na koji će način štrajkovati.Predsednik Sindikata TENT-a Milovan Despotović kaže da verovatno neće biti zaustavljen rad termoelektrane, ali da će radnici istrajati u svom zahtevu.
- Od >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2.500 zaposlenih imamo 1.100 radnika koji rade smenski. Njima se duguje oko 500 miliona dinara i već godinama se izbegava plaćanje duga. Obraćali smo se Ministarstvu energetike, Ministarstvu rada, pa čak i premijeru, ali su nas svi uputili da idemo na sud. Radnici su podneli tužbe, međutim, procesi traju i po šest godina. U drugim privrednim društvima radnici su uspeli da dobiju neke sporove, ali u TENT-u još nije niko - izjavio je Despotović.
Press je ranije objavio da EPS smenskim radnicima ukupno duguje oko sedam milijardi dinara. Oštećeno je oko 11.000 radnika.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici TENT-a u štrajku zbog duga

Izvor: B92, 18.Jan.2011, 01:25

Beograd -- Sindikat Termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) doneo je odluku o stupanju u štrajk, jer im se na ime smenskog rada duguje oko 500 miliona dinara...Predsednik Sindikata TENT-a Milovan Despotović kaže da verovatno neće biti zaustavljen rad termoelektrane, ali da će radnici istrajati u svom...

Nastavak na B92...

Radnici Termoelektrane Nikola Tesla u štrajku

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jan.2011

BEOGRAD - Sindikat Termoelektrane „Nikola Tesla" (TENT) doneo je odluku o stupanju u štrajk, jer im se na ime smenskog rada duguje oko 500 miliona dinara.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.