Radnici Srboleka stupaju u štrajk

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Srboleka" stupaju u štrajk

Radnici preduzeća za medicinsko snabdevanje i proizvodnju "Srbolek" stupiće sutra u štrajk okupljanjem zaposlenih u krugu poslovnog prostora preduzeća u Beogradu, saopštio je Savez samostalnih sindikata Srbije.

Radnici traže isplatu poreza i doprinosa za februar, mart, april, maj i jun ove godine da bi mogli da podignu markice za zdravstveno osiguranje, kao i isplatu zarada za april, maj i jun i sve zaostale >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << troškove prevoza za 2009. godinu.

Zaposleni traže i isplatu svih dugovanja za putne troškove za 2008. i 2009. godinu, isplatu bolovanja porodiljama za 2009. godinu i svih ostalih bolovanja, obezbedjivanje normalizacije uslova rada na svim nivoima "Srboleka" i normalizaciju poslovanja.

Štrajk će trajati do ispunjenja zahteva zaposlenih, navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, štrajk će biti organizovan zbog nepoštovanja sporazuma izmedju Štrajkačkog odbora, predstavnika malih akcionara, člana Upravnog odbora Miše Savića i predstavnika Gradskog veća Samostalnog sindikata Srbije Vukašina Božića sa generalnim direktorom "Srboleka" Jovicom Stefanovićem.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.