Radnici Paraćinke stupili u štrajk

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Paraćinke" stupili u štrajk

Oko 270 radnika fabrike konditorskih proizvoda "Paraćinka" iz Paraćina stupilo je jutros u generalni štrajk zbog neispaćenih zarada, najavljujući da će protest trajati do ispunjenja zahteva.

"Radnici traže isplatu četiri lična dohotka i dividende od 2008. do zaključno sa prošlom godinom", izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u tom kolektivu Slavoljub Najdanović.

"Za plate mesečno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << radnicima je potrebno oko šest miliona dinara. Znamo da para ima jer je prodaja robe dobra, međutim, mi sumnjamo da se one negde odlivaju", rekao je Najdanović i dodao da se traži i ostavka članova Izvršnog odbora direktora.

Radnici, koji dolaze na posao ali ne rade, najavljuju da će tužiti fabriku da naplate potraživanja, tim više što su im zakidane i minimalne zarade.

Nezapamćena potražnja za slatkišima „Paraćinke"

U opštini Paraćin podeljeno 3,5 tone hrane

Pivske flaše uvozimo iz Hrvatske!

S druge strane, izvršni direktor opšteg sektora u "Paraćinki" Dušan Stojanović rekao je da zahtevima radnika ne može da se udovolji i da će štrajk napraviti još veću štetu fabrici.

"U narednih sedam dana moramo da platimo 7,5 miliona dinara, a Paraćinka nema te pare zbog slabog priliva sredstava", objasnio je Stojanović.

Obaveze se odnose na carine, PDV, šećer i druga potraživanja kupaca "Paraćinke".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.