Radnici Glutina najavili protest

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Glutina" najavili protest

Beograd -- Radnici veterinarske ustanove "Glutin" iz Padinske Skele najavili da ovog prepodneva kreću u proteste. Oni traže hitno okončanje privatizacija tog preduzeća.

Osim toga, traže i isplatu zaostalih zarada.

Predsednik Samostalnog sindikata "Glutina" Desimir Rodić rekao je da će 37 radnika "Glutina", koji je specijalizovan za preradu otpada iz klanica, protest početi blokadom puta prema industrijskoj zoni u Padinskoj Skeli.

Ukoliko ne bude adekvatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovora nadležnih, planira se i blokada Zrenjaninskog puta, ali i štrajk glađu.

Rodić je naveo da radnicima "Glutina" Ministarstvo poljoprivrede duguje minimalne zarade i uplatu doprinosa za jun i jul, na šta se, kako tvrdi, obavezalo prošlogodišnjim sporazumom.

Savetnik u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede Zvonimir Rot kaže, međutim, da to ministarstvo više nije nadležno za "Glutin", jer je preduzeće od decembra prošle godine u procesu privatizavije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.