Radnici AMSS prekinuli štrajk glađu

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici AMSS prekinuli štrajk glađu

Beograd -- Radnici AMSS prekinuli su danas štrajk glađu nakon što je stiglo obećanje iz kabineta premijera Srbije da će problem AMSS-a biti rešen u najkraćem roku.

AMSS saopštava da se mirni protesti ispred zgrade Vlade Srbije nastavljaju do ispunjenja svih zahteva.

Radnici AMS su tromesečni štrajk nastavili 30. juna ispred zgrade Vlade i kažu da ga neće prekidati dok Aleksandar Nikačević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bude privreden pravdi, a trojica učesnika protesta su juče (2. jula) stupila u štrajk glađu.

Svi problemi su, prema navodima štrajkača, nastali zbog toga što je Nikačević, nakon odluke Skupštine AMS S od 9. aprila o njegovoj smeni sa funkcije generalnog sekretara saveza, "nastavio da koristi kapital AMS S, neovlašćeno deli otkaze radnicima i nelegalno održava vanredne sednice Skupštine AMS S, na kojima su doneti nezakoniti statuti i odluke o promeni članova Upravnog i Nadzornog odbora".

U saopštenju se tvrdi i da se ime Aleksandra Nikačevića vezuje za razne afere - "kofer", preotimanje B92, klub "Vanila"...

"Kulminacija nezakonitog ponašanja je postavljanje Dejana Stojića za privremenog zastupnika AMS S, iako statut ne poznaje takvu funkciju, a sa ciljem da bi izigrao sudsku odluku kojom su mu suspendovana sva ovlašćenja", napominje se u saopštenju i dodaje da je Stojić lični prijatelj Nikačevića koga je pre par meseci zaposlio u savezu kao šefa obezbedjenja.

Dalje se dodaje da pošto su protiv Nikačevića i njegovih najbližih saradnika "podnete krivične prijave zbog osnovane sumnje da su učinili teška krivična dela na štetu AMS S sistema, radnika i članova, o čemu je upoznata i Svetska automobilska federacija- FIA, radnici AMS S koji su ukazali na kriminalne radnje s punim pravom očekuju da će državni organi doneti jedinu ispravnu odluku da se Aleksandar Nikačević privede pravdi".

"Samo na ovaj način prekinuće se tromesečna agonija radnika koji očekuju povratak na svoja radna mesta", navodi se u saopštenju štrajkača AMS S.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici AMSS prekinuli štrajk glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2014

Radnici AMSS prekinuli su danas štrajk glađu nakon što je stiglo obećanje iz kabineta premijera Srbije da će problem automobilskog saveza biti rešen u najkraćem roku, ali se mirni protesti ispred zgrade Vlade Srbije nastavljaju do ispunjenja svih zahteva, saopšteno je iz AMSS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.