Izvor: B92, 11.Jul.2009, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalizacija štrajka na Aerodromu

Beograd -- Radnici preduzeća "Aerodrom Parking" saopštili su danas da su doneli odluku o radikalizaciji generalnog štrajka od ponedeljka 13. jula.

Kako se navodi u otvorenom pismu građanima, povod za štrajk su neisplaćene zarade za poslednjih 14 meseci i nerešen socijalni status zaposlenih. "Isterani smo sa radnih mesta na kojima smo radili i protiv svoje volje prebačeni kod novog poslodavca, a naše matično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeće (JP Aerodrom Beograd) zaposlilo je nove radnike da rade na našim mestima", navedeno je u saopštenju.

Radnici preduzeća "Aerodrom Parking" počeli su 29. juna generalni štrajk sa zahtevom da im budu isplaćene zaostale zarade po osnovu ugovora sa Aerodromom "Nikola Tesla", kao i da bude regulisan imovinsko-pravni status tog preduzeća.

Među zahtevima zaposlenih su i da "Aerodrom parking" ponovo bude pripojen Aerodromu "Nikola Tesla", iz koga je izdvojen kao posebno preduzeće 2005, kao i da bude sproveden socijalni program.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.