Izvor: B92, 26.Maj.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV Priština: Prekinut štrajk glađu

Zvečan -- Radnici RTV Priština prekinuli su štrajk glađu nakon sastanka u Zvečanu, ali ne i štrajk u potpunosti sve dok se njihovi zahtevi ne reše.

Radnici su prihvatili predlog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića o prekidu štrajka glađu kao uslov za isplatu zaostalih ličnih dohodaka.

"Odlučili smo da prekinemo štrajk glađu pod uslovom da nam se isplate zaostala primanja", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KiM Radiju član štrajkačkog odbora Saša Sekulić.

Radnici, prema rečima Sekulića, traže i da "Vlada Srbije u dogovoru sa RTS-om obezbedi kontinuitet primanja sve do konačnog rešenja ovog televizijskog sistema".

Sekulić je naveo da se štrajk radnika RTV Priština - koji rade u TV Most, TV Puls, Radio Gračanici i Radio Kosovskoj Mitrovici - nastavlja uz poštovanje mininuma procesa rada sve dok vlada Srbije ne reši status RTV Priština.

Sekulić je izjavio da će štrajk radnika biti radikalizovan ako se u dogledno vreme ne reše nastali problemi.

Oko 150 radnika RTV Priština štrajkovalo je pet dana glađu zbog odluke RTS-a da ih isključi iz sistema ove medijske kuće kao i zbog kašnjenja u isplati mesečnih primanja.

Štrajkački odbor je u utorak o problemima razgovarao sa direktorom RTS-a i predstavnicima ministarstva za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.