Protesti radnika i studenata u Čileu

Izvor: RTS, 12.Jul.2013, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti radnika i studenata u Čileu

Nezadovoljni radnici u Čileu koji zahtevaju da se promeni sistem naplate poreza i da se utvrdi nov iznos minimalne zarade kamenjem i aparatima za gašenje požara gađali policajce, koji su im uzvratili vodenim topovima i suzavcem. Demonstrantima su se na ulici pridružili i studenti.

Masovni protest radnika u Čileu. Kako navodi Centralni radnički sindikat te zemlje, sa posla je demonstrativno izašlo čak 90 odsto zaposlenih u javnom sektoru.

Oni zahtevaju da se promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sistem naplate poreza za radnike i da se utvrdi nov iznos minimalne zarade. Demonstrantima su se na ulici pridružili i studenti.

"Ovaj štrajk služi da Čile napravimo boljom i poštenijom zemljom. Drago mi je da je mnogo ljudi došlo", kaže jedan demonstrant. 

Iako je protest počeo mirno, u toku večeri izbili su sukobi sa policijom. Pojedini demonstranti su kamenjem, pa čak i aparatima za gašenje požara, gađali policajce, koji su im uzvratili vodenim topovima i suzavcem.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.