„Prosveta“ okončala štrajk posle 252 dana

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Prosveta“ okončala štrajk posle 252 dana

BEOGRAD - Dva reprezentativna sindikata izdavačkog preduzeća „Prosveta“ okončali su štrajk nakon 252 dana.

Oni su u Agenciji za privatizaciju u Beogradu potpisali sporazum o okončanju štrajka.

Sporazum garantuje da će učesnicima štrajka biti isplaćena naknada za vreme provedeno u štrajku u visini minimalne zarade uvećane za topli obrok, regres i troškove prevoza.

Kako je izjavila predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Samostalnog sindikata u "Prosveti" i potpredsednica Štrajkačkog odbora Ljubica Muhić, sporazum je potpisan s Dejanom Jovanovićem, predstavnikom kapitala koji je to postao posle raskida ugovora o privatizaciji sa "Media 2".

Sporazum predviđa i da će 30 dana posle izbora novih organa uprave "Prosvete" radnicima biti obezbeđeni prostor i sredstva za rad.

Muhićeva je kazala i da je dogovoreno da će prvo biti urađen popis u knjižari "Geca Kon", gde se štrajk sve vreme odvijao.

Vanredna skupština akcionara biće održana 11. oktobra kako bi bili doneti svi potrebni upravni akti i izabrani novi organi upravljanja, članovi upravnog i nadzornog odbora.

Muhićeva, koja je u međuvremenu izabrana za predsednicu novoosnovanog Udruženja manjinskih akcionara u čijem je posedu 15,66 posto akcija, kazala je da će odmah zahtevati da im bude omogućen uvid u imovinsku kartu "Prosvete"

Naime, prema nepotvrđenim informacijama od celokupnog kapitala ostale su samo knjižare "Geca Kon" i knjižare u Makenzijevoj ("Libero Markoni") u Beogradu i na Kopaoniku, dok su ostale u zakupljenom prostoru.

Prema ovim informacijama, prethodni vlasnik "Media 2" prodao je sve magacine, tako da nije poznato koliko ima neprodatih knjiga, gde su uskladištene niti kolika su sada dugovanja "Prosvete".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.