Preti li pobuna pritvorenika?

Izvor: RTS, 01.Dec.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti li pobuna pritvorenika?

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović kaže da je situacija u pritvorima dovedena do usijanja zbog štrajka advokata. Dodaje da ugrožavanje prava pritvorenika šteti evropskom putu Srbije.

Milan Stevović je rekao da se pritvorenicima uskraćuje pravo na sprovođenje procesnih radnji i njihovo eventualno puštanje na slobodu, prenosi Tanjug.

Stevović je dodao da dosadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štrajk advokata zavodske ustanove, kada su pritvorenici u pitanju, košta više od milion evra.

"Situacija je dovedena do usijanja, potpuno je nezdrava i preti nam ozbiljno ugoržavanje puta ka Evropskoj uniji. Bio sam tamo i video šta može da se dogodi i za mnogo manje stvari od ove", rekao je Stevović na sednici skupštinske Komsije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija.

Prema njegovim rečima, među pritvorenicima može doći do pobune, jer to nisu osuđena lica.

Iako pritvorenici razumeju da država čini sve što je u njenoj moći kada su oni u pitanju, kaže Stevović, situacija je iz dana u dan sve dramatičnija.

Komisija za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija odlučila je da obiđe Centralni zatvor i uputi poziv nadležnim državnim institucijama da održe zajednički sastanak kako bi se pronašao izlaz iz situacije u kojoj se nalaze pritvorenici zbog štrajka advokata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.