Prekinut štrajk u Geodetskom zavodu

Izvor: S media, 10.Feb.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut štrajk u Geodetskom zavodu

Štrajk zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu prekinut je nakon što je država pristala da broj zaposlenih smanji za 7,26 odsto, a ne za oko 25 procenata, koliko je prvobitno bilo najavljeno, izjavila je predstavnica jedinstvene organizacije sindikata RGZ-a Mirjana Jovanović.

Kako je sporazum o tome potpisali su predstavnici štrajkačkog odbora, sindikata RGZ-a, direktor RGZ-a i predstavnici Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Jovanovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je navela da će od sutra sve filijale RGZ-a početi da rade normalno.

Zaposleni u RGZ počeli su štrajk 4. januara zbog odluke Vlade o otpuštanju 595 radnika u toj ustanovi, što bi bilo smanjenje broja zaposlenih za oko 25 odsto, a ne za 7,26 procenata, koliko je predvidjeno redukcijom broja radnika u državnoj administraciji.

Od 11. januara u svim filijalama RGZ-a, po nalogu direktora, sprovodjen je minimum procesa rada.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.