Prekinut štrajk policije

Izvor: Studio B, 06.Okt.2014, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut štrajk policije

Pet polcijskih sindikata prekinulo je u ponoć štrajk, a pregovore s nadležnima, kako je najavljeno, o ispunjenju zahteva, zbog kojih su bili deset dana u zakonskoj obustavi rada, počeće tokom dana.

Nezavisni sindikat policije, koji je organizovao štrajk objavio je na svom sajtu da su svi policijski sindikati "odluku da suspenduju štrajk u ponoć u 24 sata doneli složno i jedinistveno".

"Obaveštavaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vas detaljno i istinito o pregovorima koje počinjemo već ujutro i koji će trajati narednih dana", naveo je taj reprezentativni sindikat.

"Čekamo ponudu ministra i njegovo razumevanje za zahteve onih koje odlučno zastupamo i uradićemo, verujte, sve što je moguće da bi te zahteve ispunili", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Nezavisnog sindikata policije jutros su bili nedostupni za kometar odluke ali je na beogradskim ulicama, za razliku od prethodnih dana bilo znatno više polcijaca, posebno saobrćajaca, nego prethodnih dana.

Policijski sindikati, koji su počeli štrajk 26. septembra traže očuvanja sadašnjeg nivoa plate koja je smanjena pre dva meseca za 4.000 dinara.

Zahtevi štrajkača su i produženje Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, kao i isplata zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada.

Štrajku su se osim članova Nezavisnog sindikata policije priključili i članovi Sindikata srpske policije, Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, Sindikata vatrogasaca, kao i Sindikata ujedinjene policije.

Stefanović: Probleme rešavati socijalnim dijalogom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u razgovoru sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije izrazio zadovljstvo što su prekinuli štrajk i nadu da će se problemi u budućnosti rešavati isključivo socijalnim dijalogom.

Stefanović je najavio i da će sutra biti nastavljeni razgovori o zaključenju novog kolektivnog ugovora za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Očekujem da do kraja oktobra završimo razgovore i sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata potpišemo kolektivni ugovor", rekao je Stefanović nakon sastanka.

On je istakao da problemi očigledno postoje, bilo da je reč o isplati zaostalih troškova, ili uniformama koje godinama nisu kupovane, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Pokušaćemo da jedan deo problema rešimo do kraja godine - deo uniformi biće podeljen po planu koji je dogovoren, a razgovaraćemo i o isplati zaostalih troškova", rekao je Stefanović.

Ministar policije je izrazio uverenje da će policajci shvatiti u kakvom je stanju država "i zašto nije moguće nešto uraditi u punom obimu, iako bi to voleo".

"Finansijska situacija nije takva zbog ove vlade, ali trudićemo se da pokažemo pripadnicima policije šta realno možemo da uradimo", poručio je Stefanović.

Predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić izrazio je zadovoljstvo u ime svih policijskih službenika što je nastavljen socijalni dijalog.

"Dogovorili smo realizaciju naših zahteva i mislim da će svi posle štrajka i nastavka dijaloga biti veoma zadovoljni", zaključio je Lukić, navodi se u saopštenju.

 
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinut štrajk policije

Izvor: 24sata, 06.Okt.2014

Štrajk policije je, posle deset dana, noćas prekinut, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova...U štrajku su bili članovi pet policijskih sindikata, uz poštovanje zakonskog procesa rada, tražeći da se očuva sadašnji nivo plata koje su smanjene pre dva meseca za 4.000 dinara.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.