Izvor: Blic, 11.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici policije i pravosuđa najavljuju štrajkove

Sindikalni predstavnici pravosuđa i policije najavili su danas da će organizovati štrajk, zato što Vlada Srbije, "zajednički i najgori poslodavac", ne preduzima mere za suzbijanje ekonomske krize.

"Mere Vlade Srbije za ublažavanje ekonomske krize najblaže rečeno - smešne su, s obzirom da ih je Vlada, štedljivo za primer, uputila direktno sa skijaških staza Kopaonika, nedostižnih za zaposlene", navedeno je u saopštenju Policijskog sindikata Srbije i Sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravosuđa Srbije.

Dodaje se da istovremeno predstavnici Vlade i poslanici "nekontrolisano troše novac po pravilima koja sami određuju, u zavisnosti od boje stranke, odnosno novčanika".

Sindikati su poručili da će zbog toga "otvoriti svoje bele knjige" i preduzeti sve radnje sa ciljem organizovanja zajedničkog štrajka.

U saopštenju je navedeno da su dva sindikata odluku o udruženim sindikalnim akcijama protiv Vlade doneli na sastanku održanom 6. marta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.