Predsednički kandidat u lancima

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 12.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednički kandidat u lancima

BOGOTA - Jedan od kandidata na izborima za predsednika Kolumbije, koji će biti održani 30. maja, vezao je sebe lancima za statuu nacionalnog heroja Simona Bolivara u Bogoti, u znak protesta zbog načina na koji mediji pišu o njegovoj kampanji. Robinson Devija, kandidat Pokreta glasa savesti, tvrdi da ga mediji "demokratije na izdisaju" ignorišu i najavio je da započinje štrajk glađu, preneo je Bi-Bi-Si. Istraživanja javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mnjenja pokazuju da Deviju podržava svega jedan odsto glasača.

"Miroljubivim preuzimanjem trga Bolivar, Glas savesti pokušava da digne glas protiv kršenja demokratskih prava kolumbijskih građana", kazao je Devija u izjavi za list Espektador. "Danas započinjemo štrajk glađu neodređenog trajanja usled odbacivanja kolumbijske demokratije: lancima smo vezani za istinu", dodao je on.

Devija je jedan od osam kandidata koji pretenduju da naslede Alvara Uribea na predsedničkoj funkciji na izborima zakazanim za kraj maja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.