Poznati timovi za SP

Izvor: RTS, 20.Nov.2013, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati timovi za SP

Posle jučerašnjih utakmica poznati svi učesnici prvenstva sveta u Brazilu. Uhapšena 62 navijača u Bukureštu. Predsednik argentinskog kluba podneo ostavku posle štrajka igrača.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

00.15 - Posle revanš utakmica evropskog i afričkog baraža za plasman na fudbalsko prvenstvo sveta sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine u Brazilu poznato je 30 od ukupno 32 učesnika. To su Holandija, Italija, Belgija, Nemačka, Švajcarska, Španija, Engleska, Rusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Portugalija, Francuska (Evropa), Japan, Australija, Iran, Južna Koreja (Azija), Brazil (domaćin), Argentina, Kolumbija, Čile, Ekvador (Južna Amerika), SAD, Kostarika, Honduras (KONKAKAF), Nigerija, Obala Slonovače, Kamerun, Gana i Alžir (Afrika). Preostala dva putnika u Brazil znaće se nakon revanša interkontinentalnog baraža, a to će biti, sasvim je izvesno, Meksiko i Urugvaj. Meksikanci su u prvom meču kod kuće savladali predstavnika Okeanije, reprezentaciju Novog Zelanda sa 5:1, dok su Urugvajci kao gosti ubedljivo pobedili predstavnika Azije, selekciju Jordana čak sa 5:0. Žreb grupa fudbalskog šampionata sveta biće održan 6. decembra.

00.10 - Policija u Bukureštu uhapsila je 62 navijača zbog posedovanja baklji i provokativnih transparenata pred duel Rumunije i Grčke u baražu za Svetsko prvenstvo. Portparol policije rekao je da su uhapšeni planirali da transparente i pirotehniku unesu na stadionu, a otkriveni su u napuštenoj fabrici blizu stadiona oko sat vremena pre početka utakmice. Posle 3:1 u Atini, Grci su u Bukureštu odigrali 1:1 i plasirali se na prvenstvo sveta.

00.00 - Predsednik argentinskog fudbalskog prvoligaša Kolona podneo je ostavku, dan nakon što su igrači stupili u štrajk i odbili da igraju prvenstvenu utakmicu protiv tima Atletiko Rafaela zbog neisplaćenih zarada. Igrači kluba iz Santa Fea rekli su novinarima da im plate kasne između tri i sedam meseci, a da je jedan od njih, Bolivijac Ronald Raldes, ranije ovog meseca otišao kući. Potpredsednik Kolona Ruben Monkagata potvrdio je da se prvi čovek kluba German Lerhe povukao sa dužnosti. Brojni argentinski klubovi suočeni su sa teškom materijalnom siruacijom, među kojima i najpoznatiji - Boka Juniors, River Plata i Indipendijente.

Vaterpolisti su danas u centru pažnje. U Istanbulu se od 19.30 sastaju vaterpolisti Galatasaraja i Radničkog iz Kragujevca a sat kasnije vaterpolisti Breše i Partizana igraju utakmicu prvog kola Grupe B u Ligi šampiona.Na drugom programu RTS-a popodne od 17.55 mođete u direktnom prenosu pratiti rukometnu utakmicu Partizana i Vardara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poznati svi učesnici Mundijala

Izvor: RTS, 20.Nov.2013

Posle jučerašnjih utakmica poznati svi učesnici prvenstva sveta u Brazilu 2014. godine. Uhapšena 62 navijača u Bukureštu. Predsednik argentinskog kluba podneo ostavku posle štrajka igrača...Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama...00.15...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.