Poziv na ,,seks štrajk

Izvor: B92, 09.Feb.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv na ,,seks štrajk''

Belgija još nema vladu, iako je od izbora prošlo već sedam meseci, i ukoliko je ne izabere do 17. februara postaće u tome svetski rekorder, piše danas britanski dnevnik ,,Tajms".

List navodi da je socijalistička senatorka Marlen Temerman, koja je po struci ginekolog, pozvala supruge svih poslanika u parlamentu da uskrate svojim partnerima seks dok se oni ne dogovore o vladajućoj koaliciji.

,,Tajms" podseća da su slični bojkoti bili i u Kolumbiji, Keniji i Kamerunu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prenosi odgovor demohrišćanske senatorke Katerine Fonk, koja je odbacila taj predlog. ,,Neću učestvovati u ovom štrajku. Posao političara nije da štrajkuju već, naprotiv, da uzbude naciju", rekla je Fonkova.

Belgija je nedavno oborila rekord Holandije kao evropske zemlje koja je najduže bila bez vlade, a ako kabinet ne bude formiran do 17. februara, oboriće i svetski rekord, napominje ,,Tajms".

Foto: Heather Sorenson, www.sxc.hu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.