Policijski sindikat Srbije najavio radikalizaciju štrajka

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat Srbije najavio radikalizaciju štrajka

Policijski sindikat Srbije najavio da će radikalizovati štrajk ako Vlada Srbije ne ispuni zahteve zbog kojih je taj sindikat stupio u štrajk.

"Odbićemo obezbeđenje svih najavljenih javnih skupova, obezbeđenje utakmica, nećemo izlaziti na neke predviđene poslove. Štrajkovaćemo do ispunjenja zahteva", rekao je predsednik tog sindikata Veljko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Mijailović novinarima na prostestu ispred zgrade Beogradske policije, na kojem se okupilo oko 150 policajaca u štrajku.

Mijailović je naveo da će sindikat odluku o radikalizaciji štrajka doneti tokom dana. "Planiramo i protest po celom Beogradu na koji će doći svi članovi sindikata iz Srbije, kao i da odemo ispred Predsedništva Srbije i predsednika Borisa Tadića, koji nam je ranije obećao da će nas primiti na razgovor, upoznamo sa ovim problemom", rekao je Mijailović.

Mijailović je naveo da je na teritoriji Srbije svakodnevno angažovano 7.000 policajaca, od koji je 5.000 u štrajku svakog dana od 6 sati do 22 sata. Dodao je da je prosečna plata policajca u Srbiji između 33.000 i 35.000 dinara.

"Očekujemo da će naši zahtevi biti ispunjeni pošto je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izdao naređenja i zaista se zauzeo da se to pitanje reši. Nemamo oko čega da popustimo niti o čemu da razgovaramo, osim o obavezama koje je na sebe preuzela Vlada. Ne vidim šta je sporno i kakve bi primedbe Vlade ili Ministarstva finansija mi trebalo da prihvatamo", rekao je Mijailović.

Podsetio je da je osnovni zahtev zbog koga je sindikat stupio u štrajk poštovanje i primena Posebnog kolektivnog ugovora koji je potpisan 28. februara.

"Preksinoć smo imali sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ima naznaka da su u celini prihvaćeni pravilnici koje je predložio Policijski sindikat Srbije, a od pomoćnika ministra Željka Kojića dobili smo uveravanja da će biti plaćen smenski rad u određenom iznosu, što sada iznosi 3.600 dinara", rekao je Mijailović.

Policijski sindikat Srbije stupio je u štrajk 10. oktobra.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.