Policija u štrajku čeka pregovore

Izvor: B92, 06.Feb.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u štrajku čeka pregovore

Beograd -- Nezavisni sindikat policije i dalje je u štrajku, ali najavljuje i pregovore sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Članovi ovog sindikata traže povećanje plata za zaposlene u MUP-u od 40 odsto, potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora, izmenu Zakona o policiji i opremanje policijskih službenika.

Kako tvrdi predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov, u štrajku je 70 odsto zaposlenih.

Velimir Barbulov je rekao da su niska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primanja zaposlenih u MUP-u sramna i da bez ispunjena njihovih zahteva neće prekinuti štrajk.

"Mi smatramo to vrlo realnom cifrom jer mi utičemo na bezbednost, a bezbednost je jako skupa. Preko nas se štiti bezbednost i građana i drustva. Smatramo da to uopšte nije neprimereno”, ocenjuje on.

"Ono što mi zahtevamo, pogotovo ako pođemo od toga da mnoge službe koje ni blizu ne rade ono što mi radimo imaju veće zarade nego mi - najočitiji primer su komunalni policajci gde pripravnik ima veću platu nego policijski službenik, što smatramo da je nedopustivo”, kaže Barbulov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.