Policajci odustali od štrajka

Izvor: RTS, 09.Jun.2011, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci odustali od štrajka

Šest udruženih policijskih sindikata odlučilo je da odustane od štrajka najavljenog za sutra, pošto je postignut dogovor sa ministrom policije Ivicom Dačićem.

Predstavnik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević rekao je da je šest udruženih policijskih sindkata odlučilo da odustane od štrajka najavljenog za sutra, pošto je postignut dogovor sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem o poboljšanju materijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << položaja policajaca. 

Vidojević je agenciji Beta da rekao da su svih šest sindikata - Sindikat policije Srbije, Nezavisni policijski sindikat Srbije, Policijski sindikat Vojvodine, Sindikat policije istočne Srbije, Sindikat vatrogasaca Srbije i Sindikat srpske policije - odlučili da odustanu od štrajka.

Vidojević je rekao da su sindikati sa Dačićem potpisali protokol kojim se predviđa ispunjenje njihovih zahteva u vezi sa poboljšanjem materijalnog položaja policajaca.

Protokolom je predviđeno rešenje pitanja isplate dnevnica, troškova putovanja, toplog obroka i regresa, a rešava se i pitanje statusa pojedinih jedinica policije i sprečavanje zlostavljanja na radu, rekao je Vidojević.

Vidojević je rekao i da je planirano da se predstavnici sindikata sastanu sa predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem, ali da će sledeće sedmice biti poznato kada će taj sastanak biti održan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.