Izvor: BKTV News, 06.Feb.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci najavljuju štrajk zbog problema u MUP-u Srbije

Predstavnici deset policijskih sindikata zatražili su danas od MUP i Vlade Srbije da obezbedi da radnici MUP nastave da primaju meseču pomoć od 10.000 dinara, a lider jednog od sindikata je najavio i štrajk glađu zbog sveukupnih problema u MUP.
Oni smatraju da ta pomoć ne sme biti ukinuta, kako je najavljivano zbog mera štednje, a traže i potpisivanje novog kolektivnog ugovora za radnike MUP-a.
Predstavnici tih nereprezentativnih sindikata su na konferenciji za novinare kritikovali reprezentativne sindikate zbog nedovoljnog zalaganja za prava radnika MUP-a, a zatražili i da se reši problem sa penzionisanjem policajaca sa Kosova i Metohije.
Predsednik Sindikata radnika policije MUP-a Milosav Vasić najavio je i štrajk glađu 9. marta ispred sedišta Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu zbog kršenja ljudskih, kao i radnih i sindikalnih prava policajaca.
Vasić je rekao da se na to odlučio zbog lošeg socijalnog statusa policajaca, neisplaćenih dugovanja i nesprovođenja reformi u policiji.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Sindikati policije:Do rešenja i štrajkom glađu

Izvor: Mondo, 06.Feb.2014

Predstavnici deset policijskih sindikata zatražili su danas od MUP i Vlade Srbije da obezbedi da radnici MUP nastave..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.