Pola Loznice još bez daljinskog grejanja

Izvor: S media, 18.Okt.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola Loznice još bez daljinskog grejanja

Više od polovine korisnika daljinskog grejanja u Loznici i dalje ima hladne radijatore, a potpuno je neizvesno da li će i kada početi rad parnih kotlova firme ''Dekotra'', koja se ugovorom obavezala na isporuku toplotne energije gradu i tokom ove grejne sezone.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Toplana'' u Loznici Milan Panić rekao je danas da je, zbog problema koje ima ''Dekotra'', Loznica jedini grad u Srbiji u kome daljinsko grejanje nije počelo na vreme za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << korisnike a, s obzirom na to da su radnici te firme i dalje u štrajku, sasvim je neizvesno da li će i kada početi isporuka toplotne energije.

Panić je istakao da će, uprkos obećanju, isporuka toplotne energije iz "Dekotre" kasniti "do pet dana" nakon zvaničnog početka sezone daljinskog grejanja - 15. oktobra.

Pola Srbije će se smrzavati i posle 15. oktobra

On je dodao da je, uprkos potpisanom ugovoru ''Toplane'' sa ''Dekotrom'', direktor te firme Saša Spasić jutros tražio novčanu pozajmicu od lozničkog JKP, koja nije mogla da bude odobrena.

Prema njegovim rečima, tokom prethodnog vikenda se nije radilo na neophodnom remontu, zbog štrajka zaposlenih, mada ''Dekotra'' nije blagovremeno obavila potrebne tehničke priprema za početak rada njenih kotlova, koji kao jedini energent koriste prirodni gas.

Zahvaljujući blagovremeno obavljenim pripremama, "Toplana" je uz pomoć lokalne samouprave obezbedila redovne isporuke prirodnog gasa i potrebne količine mazuta, što je omogućilo da njene četiri lokalne kotlarnice budu u pogonu od 15. oktobra, naveo je Panić.

On je istakao da se, na osnovu saglasnosti Gradskog veća, "Toplana" obavezala da ''Dekotri'' plaća 1.300 dinara za proizvedeni megavat sat toplotne energije, što iznosi najmanje 23,4 miliona dinara, a prvi put se pojavljuje u medjusobnom ugovoru, rekao je Panić.

Direktor "Energetike'' Spasić je 11. oktobra rekao da nije siguran početak grejanja iz daljinskog sistema tog preduzeća, čiji je vlasnik "Dekotra pauer" iz Milana, budući da je jedini uslov potpisivanje i izvršenje ugovora sa "Toplanom".

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.