Izvor: S media, 03.Sep.2012, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje škola, pojedini sindikati najavljuju proteste

Za oko 900.000 đaka u Srbiji danas počinje školska godina, a prvog dana škole pojedini sindikati najavljuju protest, jer nisu zadovoljni protokolom koji je vlada ponudila, ni ukupnim stanjem u obrazovanju.

U klupama će i ove godine biti manje prvaka, od 73.000 do 75.000, a povodom početka škole nekoliko državnih funkcionera u ponedeljak će posetiti obrazovno-vaspitne ustanove.

Premijer Ivica Dačić i ministri prosvete i saobraćaja, Žarko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Obradović i Milutin Mrkonjić, biće u novobeogradskoj školi "Jovan Dučić", povodom kampanje "Pažnja sad" koja je pokrenuta tokom prošle godine sa ciljem da se poveća bezbednost dece u saobraćaju.

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik otvoriće renoviranu zgradu Osnovne škole "Svetozar Marković" u Kraljevu.

Ministar Obradović obići će sutra i OŠ "Kralj Aleksandar Prvi" u Požarevcu, gde će osnovcima poželeti srećan početak škole i podeliti udžbenike.

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas sa saradnicima prisustvovaće svečanoj priredbi za đake prvake u novoizgrađenoj OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji.

Prvi dan škole, osim za đake, može biti stresan i za zaposlene, jer je u toku formiranje liste tehnoloških viškova. Broj onih koji će morati da napuste prosvetu biće poznat polovinom septembra.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovaće sutra protestni skup na beogradskom Trgu Nikole Pašića, pa članovi tog sindikata neće držati nastavu. Unija, kako navode u tom sindikatu, ima članstvo u oko 700 škola u Srbiji, a tokom trajanja skupa planiraju da se pismom obrate predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Dačiću i resornom ministru Obradoviću.

U Beogradu je štrajk upozorenja za ponedeljak najavio i Forum beogradskih osnovnih škola, pa članovi tog sindikata, kako je najavila predsednica Radmila Dodić, neće držati prvi čas.

(Tanjug)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.