Počela deblokada Dunava kod Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela deblokada Dunava kod Novog Sada

NOVI SAD -

Po nalogu lučke kapetanije, otpočela je deblokada plovnog puta Dunava kod Novog Sada, izjavio je danas Tanjugu predstavnik radnika "Dunav grupe agregati" Milivoje Šujdović.

"Hrvatski brod 'Osijek' pogurao je vezane brodove 'Dunav grupe agregati' kojima je bio blokiran Dunav i oni će do utorka biti prikačeni uz Dunavski kej", kazao je on.

Deblokada će trajati do utorka, a potom će, kako je najavio Šujdović, radikalizovati štrajk ponovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << blokadom Dunava, ali sa većom flotilom.

Tokom praznika radnici će i dalje biti na brodovima, ko i u zgradi "Dunav grupe agregati".

Iako je bilo najavljeno, generalni direktor firme Mašan Ercegović i vlasnik Dušan Borovica nisu se pojavili danas na brodovima, potvrdio je Šujdović.

Ispred blokade 20 komercijalnih brodova

Prema rečima Šujdovića, 36 radnika provelo je noć na brodovima, a ispred blokade od danas se nalazi više od 20 komercijalnih brodova, kojima je onemogućen prolaz.

Šujdović je jutros rekao da je Lučka kapetanija izdala rešenje za prinudno uklanjanje brodova i tada ponovio da radnici to neće učiniti dok ne dobiju zaostale plate i dok im menadžment ne uplati doprinose za zdravstveno osiguranje.

"Javio nam se generalni direktor Mašan Ercegović i rekao da će sa vlasnikom firme Dušanom Borovicom danas doći da pregovara sa nama", rekao je Šujdović i dodao da se niko sa bilo kod nivoa vlasti u Srbiji do sada po ovom pitanju nije oglašavao.

Radnici "Dunav agregata" blokirali su 11. aprila Dunav na jedan kilometar nizvodno od ušća Kanala DTD u tu reku, brodovima tog preduzeeća "Petrovaradin", "Mišeluk" i "Podbara".

Radnici su kazali da su bili prinuđeni na blokadu, jer im se niko od predstavnika poslovodstva ili vlasti nije obratio od ponedeljka, kada su počeli štrajk, nezadovoljni jer im poslodavac duguje šest plata.

Oni su se izvinili svim lađarima i dodali da nisu imali drugog načina da skrenu pažnju na 470 radnika, koji su "dovedeni do ruba egzistencije".

"Dunav agregati" je preduzeće koje je nastalo privatizacijom nekadašnje velike firme "Heroj Pinki".

Ovo brodarsko preduzeće nalazi se u okviru "Dunav grupe", čiji je vlasnik biznismen Dušan Borovica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deblokada Dunava, ali ne zadugo

Izvor: Mondo, 13.Apr.2012

Po nalogu lučke kapetanije, otpočela je deblokada plovnog puta Dunava kod Novog Sada, izjavio je danas Tanjugu predstavnik radnika "Dunav grupe agregati" Milivoje Šujdović.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.