Izvor: Glas javnosti, 25.Okt.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PoŠtari pijuckali, pisma se gomilala

LONDON - Britanska kraljevska poštanska služba od juče je na teškim mukama posle okončanja čak dva 24-časovna štrajka u toku kojih se nagomilalo nekoliko miliona pošiljki koje tek treba da stignu na svoja odredišta širom Britanije, navode britanski mediji u vestima o jučerašnjem povratku poštara na posao.

Bi-Bi-Si prenosi da je britanska pošta objavila da je reč o 30 miliona pisama i paketa, ali sindikat poštara procenjuje da je reč o dvostruko više - čak 65 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << miliona.

Međutim, izgleda da se štrajku ne nazire kraj - narednog četvrtka planira se još jedna trodnevna obustava rada, koja će ovog puta obuhvatiti zahteve na temu plata, uslova rada i modernizacije.

U ovonedeljnom štrajku, tvrdi sindikat, učestvovalo je čak 120.000 poštanskih službenika. Uprava Kraljevske pošte s druge strane tvrdi da će pregovori koji treba da se održe naredne nedelje učiniti da obustava rada zakazana za četvrtak bude potpuno nepotrebna.

Londonski tabloid San objavio je da bi broj nagomilanih pošiljki mogao da dostigne brojku od čak 200 miliona ukoliko štrajkovi najavljeni za kraj naredne nedelje budu održani. List je u jučerašnjem izdanju objavio i fotografije koje potkrepljuju priču da su neki od poštanskih štrajkača u toku obustave rada ubijali vreme pijuckajući pivce umesto da raznose poštu. List navodi i da su gnevni građani poštarima s flašama piva u ruci dobacivali da im je bolje da se vrate na posao nego da banče.

Međutim, jedan od predstavnika sindikata odbacio je optužbe na račun štrajkača rekavši da je ispijanja piva bilo, ali da nijedan radnik nije bio pijan.

Britanski list podseća i da je prvog dana štrajka rad obustavilo 48.000 službenika, a drugog dana još 78.000 i otkriva da je stoga čak 5.000 menadžera zaposlenih u poštanskoj službi moralo da zavrne rukave i pređe na posao raspoređivanja pošiljki.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.