PZP i Jumko u štrajku

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2013, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PZP i Jumko u štrajku

VRANJE – Prvi avgust u Vranju obeležili su protesti nezadovoljnih radnika. Zaposleni u Jumku stupili su u najavljeni štrajk , dok su radnici Preduzeća za puteve iz Vranja i Leskovca protestvovali kako bi skrenuli pažnju na težak položaj u kome se ovo preduzeće nalazi.Generalni štrajk u >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Jumku je jutros počeo vrlo turbulentno, činilo se predsednici  Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata nedostaje podrška radnika, jer se ispred upravne zgrade okupilo tek desetak, ispostavilo se kasnije, najhrabrijih radnika.

„Radnici su u štrajku, pogasili su mašine ,ali iz straha da ne ostanu bez posla nisu smeli da izađu, ali kada smo mi pokušali da im se pridružimo u pogonima, nastao je haos, obezbeđenje nas je napalo, zadobili smo lakše povrede „tvrdi Snežana Veličković predsednica sindikata u Jumku.

Rukovodstvo negira incidente i kako direktor kompanije Zoran Stošić tvrdi radnici su prekršili zakon o štrajku.

I sa radnicima i sa rukovodstvom fabrike u odvojenim susretima razgovarao je danas Dejan Tričković, predsednik skupštine grada koji je rekao da će pokušati da nađe neko kompromisno rešenje i naglasio da je pokušao radnike ubedi da obustave štrajk, ali kako je rekao danas nakon icidenta sa obezbeđenjem radnici su izuzetno iznervirani i pod stresom.

Radnici PZP -a su mirno započeli protest koji se završio ispred Višeg suda u Vranju, kako kažu cilj njihovog okupljanja je da skrenu pažnju na težak položaj njihove firme u kojoj je pokrenut stečaj.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.