Izvor: Radio Dunav, 23.Dec.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREKINUT ŠTRAJK U APATINSKOM KATASTRU

Članovi tri sindikata Republičkog Geodetskog Zavoda su 15. decembra stupili u štrajk u celoj zemlji zbog najave da će biti smanjen broj zaposlenih u toj ustanovi. Vršilac dužnosti direktora Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković je izjavio za Tanjug da je Ministarstvo za državnu upravu izradilo zahtev da se u RGZ-u smanji broj stalno zaposlenih na 2.078.
On je naveo da je u RGZ angažovan 2.201 radnik tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << je višak 123 ljudi, ali da zaposleni traže da se to umanjenje računa od broja radnika po staroj sistematizaciji, po kojoj je bilo zaposleno 2.650 radnika. Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da od ponedeljka rade svi šalteri katastra u celoj Srbiji. U apatinskom katastru nadležni kažu da je u ovom zavodu štrajk prekinut posle uspešnog dogovora sa vladom i da ova služba od danas radi redovno.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.